Tilbud!

Jødisk fløyels Kippah 18cm

Opprinnelig pris var: kr289.00.Nåværende pris er: kr237.00. Inkl. Mva

Vipps
Produktnummer: 1005007198617859 Kategori:

Jødisk fløyels Kippah 18cm

  • Materiale: POLYESTER
  • Diameter 18cm (7.08 inch)
  • Broderte bokstaver
Jødisk fløyels Kippah 18cm kjøpes i Butikken

 

Lover

Halachiske myndigheter debatterer om det er nødvendig å bruke kippah til enhver tid.  I følge Maimonides tilsier jødisk lov at en mann er pålagt å dekke hodet under bønn. 

I ikke-ortodokse samfunn bruker noen kvinner også kippot , og folk har forskjellige skikker om når de skal bruke kippah. Når de spiser, ber, studerer jødiske tekster eller går inn i et hellig rom som en synagoge eller kirkegård. Reformbevegelsen har historisk vært motstandere av å bruke kippot. Men å bære en kippah under Torah-studier og/eller bønn har blitt mer vanlig og akseptert som et alternativ blant reformerte menn og kvinner.

Ifølge flere autoriteter har imidlertid praksisen siden overtatt lovens kraft fordi den er et uttrykk for yir’at Shamayim («ærefrykt for himmelen»; dvs. respekt for Gud ). 1600-tallsautoriteten David HaLevi Segal mener at grunnen er å håndheve den halakiske regelen for å unngå praksis som er unik for ikke-jøder . Segal begrunner at, ettersom europeere er vant til å gå barhodet, og deres prester insisterer på å tjenestegjøre med bare hoder, utgjør dette en unik ikke-jødisk praksis. Derfor hevder han at jøder bør forbys fra å oppføre seg på samme måte, og regler at bruk av kippah er påkrevd av Halacha.

Talmud sier: « Dekk til hodet for at frykten for himmelen kan være over deg.»

Den hebraiske skriften (også kjent som Torah ) er grunnfjellet for jødisk praksis og tro. Men versene er ofte kortfattede og inneholder lag av skjult mening. Siden Toraen ble gitt , studerte jødiske mennesker Skriften sammen med et korpus av guddommelige tradisjoner (den muntlige toraen ). Som belyste og utvidet Torahens guddommelige visdom. Disse muntlige tradisjonene, og mye mer, ble til slutt nedtegnet i Talmud

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Jødisk fløyels Kippah 18cm”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *