Tilbud!

DOYKIO 18Volt 100W Fleksible solcellepaneler. Vanntett monokrystallinsk solcellepanel for fritids-bruk og -innstallasjoner.

kr1,600.80kr5,172.70 Inkl. Mva

Produktnummer: 4000321445070 Kategori:

DOYKIO 18Volt 100W Fleksible solcellepaneler.  Vanntett monokrystallinsk solcellepanel for fritids-bruk og -innstallasjoner.

Produktparametere:

  • Modell: 18V DFSP-100M
  • Maksimal effekt (Pmax): 100W
  • Maksimal strømspenning (Vmp): 18,00V
  • Maksimal strømstrøm (imp): 5,56A
  • Åpen kretsspenning (Voc): 22,50V
  • Kortslutningsstrøm (Isc):5,81A
  • Maksimal systemspenning: DC1000V
  • Maksimal seriesikring: 15A
  • Nominell driftscelletemperatur (NOCT): -45 til 80 ℃
  • Vekt: 1,1 kg
  • Mål: 974*565 mm

(Ovennevnte data er basert på laboratoriestandardtestmiljøet)

Størrelsen på DFSP-100M er 97,4*56,5cm

 

Standard testbetingelser:
AM=1,5 IRRADIANCE=1000W/m2 Temp.=25℃
(Størrelsen måles manuelt og det er en viss feilmargin.)

Den interne strukturen til fleksible solcellepaneler er relativt skjør, så langvarig sammenhengende utendørs bruk anbefales ikke.

Lett, egnet for camping og reise.

Solcellepaneler bør lagres når de ikke er operative.

På grunn av materialets spesielle egenskaper anbefales ikke Fleksible solcellepaneler  plassert på taket eller utendørs over lengre tid sammenhengende.

Hvis plassert på en campingvogn. Trenger du å bruke høytemperaturbestandig glasslim for å isolere den høye temperaturen på overflaten av underlaget.

Hvis du ikke har noe imot vekten og stivheten, er solcellepaneler i stivt glass mer egnet for langtidsplassering utendørs eller på tak.

Fordi et vanlig batteri har en spenning på 12 volt, og solcellepanelet 18 volt, må du ha en regulator mellom de to, som sørger for å hindre overlading og sikre fullading.

Panelet må levere enn høyere spenning fordi strøm «renner» nedover – det vil si hadde det levert mindre enn 12V, for eksempel 10V, ville batteriet ikke fått strøm. Dersom sola skinner vil spenningen være 18V, men om det skulle være litt skyer på himmelen vil denne naturligvis synke, men fordi dette utgjør en liten forskjell vil spenningen ikke synke under 12V, og batteriet vil fortsatt få noe lading.

Batteri og regulator følger ikke med i pakken!

NEW DFSP-100

Fleksible solcellepaneler kan ikke komme i direkte kontakt med takets overflate over lengre tidsrom.

Varmeisolerende lim må eventuelt brukes under solcellepanelet for å isolere den høye temperaturen på taket.

DOKIO 18V 100W Fleksible solcellepaneler kjøpes i Butikken

HVORFOR SOLENERGI?

Som energikilde er solen uovertruffen. Hvert år mottar jorda 15 000 ganger mer energi fra solen enn det jordens befolkning bruker. Selv i Norge gir solen 1500 ganger mer energi enn det vi bruker. Avhengig av hvor på jordkloden man befinner seg så gir solen en energimengde fra 700 til over 2 200 kWh/kvm per år.

Solen er en gratis, miljø- og klimavennlig energikilde som kan høstes og benyttes lokalt.

Solenergi har potensiale til å bli den viktigste fornybare energikilden i fremtiden, og vi ser nå en sterk vekst i bruk av solenergi på verdensbasis.

Også her i nord er ressursgrunnlaget mer enn godt nok til at det er fornuftig å bygge solenergianlegg. Norge har en solinnstråling på en horisontal flate på 700–1 000 kWh/kvm per år. Til sammenlikning har et nytt bygg som følger TEK10 et energibehov på 95-225 kWh /oppvarmet bruksareal (BRA) per år. Med andre ord så mottar et normalt skyggefritt norsk bygg langt mer energi i form av solinnstråling enn det bygget bruker på et helt år, og solenergiteknologiene er allerede modne nok til å dekke store deler av et byggs energibehov.

Passiv solvarme

Det enkleste form for å utnytte solenergi er gjennom passiv solvarme.

Prinsippet bak passiv solvarme går ut på å slippe solvarmen inn i huset. Passiv solvarme er den formen for solenergi som per i dag er mest utnyttet i Norge, og bidrar med 3-4 TWh i den norske bygningsmassen. Dette tilsvarer mellom 10 og 15 % av oppvarmingsbehovet.

Potensialet er stort for å utnytte en større del av solvarmen. Under norske klimatiske forhold kan rett arkitektonisk utforming, valg av bygningsmaterialer og bygningens orientering i terrenget gi en vesentlig reduksjon i oppvarmingsbehovet.

Når vi snakker om solenergiteknologier så skiller vi mellom solceller (PV – photovoltaics) og solfangere. Solceller omdanner solstråler til strøm, mens solfangere omdanner solstråler til varme.

Solenergi

Solenergi har flere fordeler som tilsier at energiformen bør spille en vesentlig større rolle for å dekke energibehovet i den norske bygningssektoren, for eksempel:

  • Det er en klimavennlig form for energiproduksjon som ikke medfører naturinngrep.

  • Strøm og varme produseres hvor den skal brukes, uten tap i nettet.

  • Det er en viktig bidragsyter for å oppnå mål for byggsektoren, som nullenergihus og plussenergihus.

  • Det er en god løsning for både eksisterende og nye bygg – med svært raskt byggetid.

  • Det kan gi bygg med spennende arkitektur og bedre energisertifisering.

  • Det er minimalt med driftskostnader og vedlikehold de neste 20–30 årene etter installasjon.

  • Det skaper miljøengasjement blant folk og bedrifter.

  • Det frigjør elektrisitet som per i dag brukes i bygg, slik at denne energien i stedet kan brukes i industrien, i transportsektoren og kan erstatte fossil elektrisitet i andre land.

Solinnstråling 

 

Områdene med høyest solinnstråling finner man på Sør- og Østlandet. Solinnstrålingen i disse områdene er på nivå med sentrale områder i Tyskland, hvor de produserer svært mye energi med ulike solenergisystemer. Lokale forhold knyttet til skydekke og skjerming fra fjell, åser, vegetasjon eller bygninger spiller også inn på hvor gode solressursene er for ulike områder.

Solinnstrålingen i Norge varierer mye gjennom året. Den høyeste innstrålingen opplever vi fra mai til juli, og lavest innstråling i desember og januar. Ved å optimalisere helningsvinkelen til et solcelle- eller solfangeranlegg kan vi oppnå at solenergien vil gi et betydelig bidrag i månedene fra mars til oktober. For solceller er det faktisk en fordel med det kalde klimaet i Norge, siden solcellene er mer effektive når de er kalde. Det kan derfor være høy produksjon av solenergi på en kald og fin dag i mars.

Det finnes ulike verktøy for å finne solinnstrålingen på en bestemt adresse. Ett eksempel på dette er det gratis verktøyet PVGIS. Det finnes flere ulike databaser for solinnstråling, som for eksempel Meteonorm, samt offentlige og private målestasjoner, som for eksempel Bioforsk-stasjonene. Data fra enkelte av målestasjonene er fritt tilgjengelig.

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale «DOYKIO 18Volt 100W Fleksible solcellepaneler. Vanntett monokrystallinsk solcellepanel for fritids-bruk og -innstallasjoner.»

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *